Odling

Publicerat: maj 21, 2018 i Okategoriserade

Det har varit temat för helgen som gick. Vi var hos min bror och brorsbarn i lördags och innan det hade jag och brorsdottern varit och handlat både planteringsgrejer och mat som vi skulle äta under kvällen. Grillat som sig bör i vår familj.

Vi satte potatis och lök, sådde rödbetor, sallad, morötter och dill, planterade kryddväxter… Hackade, grävde och vattnade…

Sen var vi värda en brakmiddag, grillad rådjursadel och ryggbiff på älg, färskpotatis och vi lade vitlöksostfyllda champinjoner på grillen, tillsammans med sparris, majskolvar, lökar och ananas, fatta hur gott det var! Mätta blev vi och hängde mest framför Tv:n sen.

På söndagen åkte jag och mamma till Rökila blomstergård och införskaffade sommarens blommor, för balkong och altan (mammas altan) Jag lyckades göra mig av med 600 spänn… Men sen hade jag ändå inte allt och fick åka till Blomsterhallen och köpa lite till, typ jord, gödning, kruka och ett par blommor till… Sen var det bara hem och starta planteringen igen. Balkongen är en redig röra just nu, men blommor och ätbart är i jorden iaf.

Veckans fredagsbukett var alldeles gratis och en av de vackraste jag vet, ärligt stulna syrener! Nu är det jobbvecka igen men på fredag kommer min andra bror och dotter hem från Stockholm för att stanna ett tag, jag längtar så mycket❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s