Sömniga?

Publicerat: april 1, 2011 i Okategoriserade

Fingrarna på min vänsterhand har sovit i typ fem dygn nu. Fingertopparna är det väl främst kanske.

Jag är lite orolig över att det ska vara karpaltunnelsyndrom, jag har verkligen ingen lust att operera min handled igen. För cirka 8 år sedan fick jag något som heter Morbus de Quervain, och kort sagt innebar att senorna som går från handleden till tummen var inflammerade. Jag fick gå med handledsstöd ett tag, vilket inte hjälpte och jag hade verkligen oerhört ont. Till slut fick jag komma till en specialist och när jag väl kom dit, bad han mig hoppa upp på britsen och lägga mig för nu skulle jag minsann bedövas och opereras! Jag blev liiiiite chockad, det var liksom inte det jag hade väntat på direkt, men det var väl lika bra att ta tjuren vid hornen och genomföra det. Mitt under operationen (som jag tror handlade om att frilägga de där senorna som var inflammerade eller nåt sånt) sa han ”titta här ska du få se hur senan ligger”…. Tack men nej tack, jag tror jag avstår, sy ihop skiten och skicka hem mig istället….
Sjukskriven en månad efter det och sedan dess bra i handleden!

Det är samma hand som krånglar nu, men inte med samma symptom, utan de liknar mycket mer karpaltunnelsyndromet. Händerna har somnat på mig på nätterna i flera månader, men nu verkar den ena inte vilja ”vakna”. Och det är verkligen obehagligt att ha det så här, jag har svårt att hålla i små saker, jag har ingen riktig koll på mina fingrar typ….

Jag hoppas att det ska gå över, så jag avvaktar med vårdcentralen förstås, tills det blir outhärdligt, som vanligt!:-) Sån är jag, och säkert många med mig… Men som sagt, det är lite problematiskt, när jag ska skriva, virka, brodera, klistra, hålla…. Undra hur det ska gå när jag ska jobba igen? Det får vi väl se i eftermiddag förstås….

Annonser
kommentarer
  1. Elisannw skriver:

    Låter inte alls kul. Har ärligt talat inte hört talas om något av dessa sjukdomstillstånd. Slog upp syndromet på Wikipedia och förstår ju att varken detta eller det som Du hade för 8 år sedan är speciellt behagligt. Även om det i och för sig händer ibland kan jag inte direkt säga att jag har ont speciellt ofta./ Nu ska jag renskriva (dvs. till Word) lite på min berättelse. Skrev en del för hand igår kväll och lite på förmiddagen idag./ Hoppas att Du blir bra i dina krämpor snart.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s